Η νέα δομή του γραφενίου είναι σαν ένα σφουγγάρι

Σύμφωνα με τη βρετανική «ανεξάρτητη» ανέφερε στις 8, οι ΗΠΑ Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) επιστήμονες πατώντας και τήξης φύλλων γραφενίου, να δημιουργήσετε ένα από το ελαφρύτερο και πιο συμπαγές υλικό - μια πορώδη τρισδιάστατο δομή του γραφενίου, το σχήμα της είναι παρόμοια με σφουγγάρι, η πυκνότητα είναι μόνο το 5% του σιδήρου, αλλά η δύναμη του σιδήρου περισσότερο από 10 φορές.

Το γραφένιο είναι θεωρείται ότι είναι το πιο ανθεκτικό υλικό σε δισδιάστατη μορφή, αλλά ήταν δύσκολο για τους ερευνητές να μετατρέψει την ισχυρή δύναμη της μορφής του δισδιάστατο χρήσιμο τρισδιάστατα υλικά. Στην πιο πρόσφατη μελέτη, η ερευνητική ομάδα συνθλίβεται τα μικρά κομμάτια του γραφενίου με την εφαρμογή θερμότητας και πίεσης για να δημιουργήσετε μια σύνθετη και σταθερή δομή παρόμοια με κοράλλια και diatom οργανισμών. Η νέα δομή καλείται «σπείρα είκοσι τέσσερις τετράεδρο», η επιφάνειά είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με τον όγκο, αλλά πολύ ισχυρή.

«Το δισδιάστατο υλικό γραφένιο είναι μόνο ένα παχύ άτομο, έχει ένα μοναδικό βαθμό τραχύτητα και ηλεκτρικές ιδιότητες, αλλά επειδή είναι πάρα πολύ λεπτή, είναι,» είπε ο Μάρκους Bieer, διευθυντής της ερευνητικής ομάδας και διευθυντής του MIT πολιτικού μηχανικού και περιβαλλοντικές Μηχανική. Είναι δύσκολο να κάνει τρία - τρισδιάστατα υλικά, αλλά τελευταία μας έρευνα έχει κάνει αυτό.

«Το γεωμετρικό σχήμα του γραφενίου που απαντούν στο πλαίσιο της δράσης της θερμότητας και της πίεσης είναι πολύ περίπλοκη και δεν μπορεί να γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο.» Στο πείραμα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα 3D εκτυπωτή για να δημιουργήσετε μια δομή που επεκτάθηκε χιλιάδες φορές, και ελέγχονται τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Science πρόοδο, δείχνει ότι η υπεροχή της νέας δομής οφείλεται αυτή η μοναδική δομή και όχι το ίδιο το υλικό. Αυτό σημαίνει ότι οι επιστήμονες μπορούν να κάνουν άλλα υλικά κατασκευασμένα από το ίδιο γεωμετρία για να αποκτήσετε την ίδια δύναμη ελαφρών υλικών.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ίδια γεωμετρία μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε μεγαλύτερα τμήματα των δομικών υλικών. Για παράδειγμα, το τσιμέντο που καθιστά τη γέφυρα μπορεί να κάνει το ίδιο πορώδες γεωμετρία και να επιτευχθεί το ίδιο επίπεδο δύναμης μειώνοντας το βάρος. Επιπλέον, δεδομένου ότι αυτό το σχήμα είναι γεμάτη με μικροσκοπικές pores, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για το φιλτράρισμα του νερού ή χημικών ουσιών.