Η νέα μέθοδος μπορεί να ξυπνήσει με υπεραντιδραστικότητα στο Graphene

Μια διεθνής ομάδα δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα έκθεση για να «ξυπνήσει» την υπεραγωγιμότητα του γραφένιου και αν η τεχνολογία είναι ώριμη, θα επεκτείνει σημαντικά το πεδίο εφαρμογής αυτού του υλικού, μια διεθνής ομάδα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο βρετανικό ακαδημαϊκό περιοδικό Nature Newsletter. ο

Το Graphene είναι ένα δισδιάστατο υλικό που χωρίζεται από υλικό γραφίτη και αποτελείται από ένα μόνο στρώμα ατόμων άνθρακα. Έχει μια λεπτή, σκληρή, αγώγιμη, θερμική αγωγιμότητα και άλλες ιδιότητες, είναι η βιομηχανία έχει μεγάλες ελπίδες για μια νέα γενιά υλικών. Οι επιστήμονες πάντοτε πίστευαν ότι αυτό το υλικό μπορεί να έχει υπεραγωγιμότητα, αλλά δεν είχε βρει τρόπο να επιβεβαιώσει.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge, της Αγγλίας και άλλων οργανισμών του γραφενίου και ένα υπεραγωγικό υλικό «υπεροσυντηρητικού οξειδίου του χαλκού του πηρεοδυμίου», με το πείραμα, «ξυπνούν» με επιτυχία την υπεραγωγιμότητα του ύπνου του γραφένιου. Τα πειράματα δείχνουν ότι το σμάλτο παρουσιάζει υπεραγωγιμότητα δεν είναι από το εξωτερικό, το ρόλο του "οξείδιο του δημητρίου του δημητρίου" είναι μόνο ως βοηθητικό υλικό για την τόνωση της εγγενούς υπεραγωγιμότητας του γραφένιου.

Η υπεραγωγιμότητα αναφέρεται στο φαινόμενο ότι ένα μέρος του υλικού εξαφανίζεται τελείως υπό ορισμένες συνθήκες και το ρεύμα ρέει στο υλικό χωρίς απώλειες, χωρίς απώλεια ενέργειας και θερμότητα. Το φαινόμενο της υπεραγωγιμότητας στην ηλεκτρονική βιομηχανία έχει ένα ευρύ φάσμα προοπτικών, αλλά η σχετική τεχνολογία από την πρακτική εφαρμογή μεγάλης κλίμακας έχει πολλά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν.

Το Graphene ως υπεραγωγός θα ανοίξει πολλή φαντασία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, "γυαλισμένο" μετά το graphene μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή υπερυπολογιστών και ούτω καθεξής.