Η εποχή του Graphene δεν έχει φτάσει ακόμα

Αλλά έχει γεννηθεί για δέκα χρόνια, το διαφανές κινητό μου όπου;

Στην πραγματικότητα, το 2012, ο Konstantin Novoselov, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Νόμπελ για το graphene, και οι συνάδελφοί του δημοσίευσαν ένα άρθρο σχετικά με τη "φύση" για να συζητήσουν το μέλλον του graphene, δύο χρόνια ανάπτυξης. Επίσης βασικά απόδειξη της πρόβλεψής τους. Πιστεύει ότι ως υλικό, το γραφικό "το μέλλον είναι λαμπρό, ο δρόμος είναι ελκυστικός", αν και μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον, αλλά πριν από μερικές μεγάλες δυσκολίες να ξεπεραστεί, αυτή η σκηνή δεν θα έρθει. Το πιο σημαντικό είναι ότι, λαμβάνοντας υπόψη το τεράστιο κόστος της βιομηχανικής ανανέωσης, τα οφέλη από το graphene ίσως να μην αρκούν για να αντικαταστήσουν απλώς τον υπάρχοντα εξοπλισμό - τις πραγματικές του προοπτικές, ίσως λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών του, προσαρμοσμένες στις νέες εφαρμογές.

Τι είναι στο τέλος το graphene;

Το Graphene είναι το πρώτο υλικό που μπορεί να βρεθεί από ένα μόνο στρώμα ατόμων. Τα άτομα άνθρακα διασυνδέονται σε εξαγωνικά μάτια. Το μολύβι με γραφίτη είναι ισοδύναμο με αμέτρητα στρώματα γραφένου που στοιβάζονται μαζί και νανοσωλήνες άνθρακα είναι graphene έλασης σε ένα σωλήνα. Γραφίτη, γραφένιο, νανοσωλήνες άνθρακα και σφαιρίνη.

Λόγω του χημικού δεσμού μεταξύ των ατόμων άνθρακα, το graphene είναι ανθεκτικό: μπορεί να λυγίσει σε μεγάλη γωνία χωρίς να σπάσει, αλλά και ενάντια σε υψηλή πίεση. Και επειδή μόνο ένα στρώμα ατόμων, η ηλεκτρονική κίνηση περιορίζεται σε ένα επίπεδο, έφερε νέες ηλεκτρικές ιδιότητες. Το Graphene είναι διαφανές σε ορατό φως, αλλά αεροστεγές. Αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν πολύ κατάλληλο ως πρώτη ύλη για προστατευτικά και διαφανή ηλεκτρονικά προϊόντα. Αλλά κατάλληλα για το δικαίωμα, πραγματικά δεν έρχονται τόσο γρήγορα.

Μία από τις ερωτήσεις: η μέθοδος παρασκευής. Πολλές από τις μελέτες μας δείχνουν τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του γραφένιου, αλλά υπάρχει μια παγίδα. Αυτά τα υπέροχα χαρακτηριστικά είναι πολύ απαιτητικά για την ποιότητα του δείγματος. Για την απόκτηση των καλύτερων ηλεκτρικών και μηχανικών ιδιοτήτων των δειγμάτων graphene, η ανάγκη για τα πιο χρονοβόρα και δαπανηρά μέσα: μηχανική μέθοδος απογύμνωσης - με αυτοκόλλητη ταινία στον γραφίτη, την τεχνητή απογύμνωση του graphene. Μη γελούν, Novo Shawlov το 2004 είναι τόσο προετοιμασμένοι graphene.

Παρά το γεγονός ότι ο απαιτούμενος εξοπλισμός και το τεχνικό περιεχόμενο φαίνεται να είναι χαμηλό, αλλά το πρόβλημα είναι ότι το ποσοστό επιτυχίας είναι χαμηλότερο, να πάρει κάποια δείγματα για να κάνει έρευνα μπορεί επίσης, βιομηχανική παραγωγή; αστείο. Για την εκβιομηχάνιση, αυτό δεν σημαίνει καμία χρήση. Ακόμα κι αν έχετε καταφέρει να κυριαρχήσει το ορυχείο γραφίτη στον κόσμο, μια μέρα μπορεί να ξεφλουδίσει μερικά κομμάτια ... ... φυσικά τώρα έχουμε πολλούς άλλους τρόπους για να αυξήσουμε την παραγωγή και να μειώσουμε το κόστος - το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι μέθοδοι ποιότητας προϊόντων και πτώση. Έχουμε τη μέθοδο απογύμνωσης υγρών: τον γραφίτη ή παρόμοιο ανθρακούχο υλικό στην επιφανειακή τάση υπερβολικά υψηλού υγρού, και στη συνέχεια με υπερηχητική βομβιστική επίθεση του snowflake graphene βαθιά κάτω. Έχουμε μια μέθοδο χημικής απόθεσης ατμών: αφήστε το αέριο που περιέχει άνθρακα στην συμπύκνωση της επιφάνειας του χαλκού, το σχηματισμό λεπτού στρώματος γραφένιου και στη συνέχεια απογυμνώστε. Έχουμε μια μέθοδο άμεσης ανάπτυξης, στη μέση των δύο στρώσεων του πυριτίου κατευθείαν για να προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε ένα στρώμα γραφένιο. Υπάρχει επίσης μια μέθοδος χημικής οξειδοαναγωγής, με την εισαγωγή ατόμων οξυγόνου για τον διαχωρισμό του φύλλου γραφίτη και ούτω καθεξής. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι, αλλά έχουν και το δικό τους πεδίο εφαρμογής, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι πραγματικά κατάλληλες για βιομηχανική βιομηχανική παραγωγή μεγάλης κλίμακας.

Γιατί δεν μπορούν αυτές οι μέθοδοι να παράγουν υψηλής ποιότητας γραφένιο; για παράδειγμα. Αν και το κεντρικό τμήμα ενός κομματιού γραφένιου είναι ένας τέλειος δακτύλιος με έξι μέλη, συχνά διαταράσσεται στην άκρη και γίνεται ένας πενταμελής ή επταμελής δακτύλιος. Αυτό δεν φαίνεται μεγάλη, αλλά η μέθοδος χημικής εναπόθεσης ατμού παράγει "ένα κομμάτι" του γραφέν δεν είναι πραγματικά πλήρης, από ένα σημείο ανάπτυξης από ένα. Είναι στην πραγματικότητα μια σειρά σημείων την ίδια στιγμή η ανάπτυξη του "πολυκρυσταλλικού", και δεν υπάρχει τρόπος να εξασφαλιστεί ότι αυτά τα σημεία μεγαλώνουν από μικρά κομμάτια μπορεί να ευθυγραμμιστεί πλήρως. Έτσι, αυτοί οι παραμορφωμένοι δακτύλιοι δεν διανέμονται μόνο στην άκρη, αλλά υπάρχουν και σε κάθε "ένα" για να το κάνουν έξω από το graphene, να γίνουν μια δομική αδυναμία, εύκολο να σπάσει. Ακόμα χειρότερο, αυτή η θραύση του γραφέν δεν θεραπεύει όπως τα πολυκρυσταλλικά μέταλλα και είναι πιθανό να το επεκτείνει συνεχώς. Το αποτέλεσμα είναι ότι η ισχύς ολόκληρου του γραφένιου μειώνεται κατά το ήμισυ. Το υλικό είναι μια ενοχλητική περιοχή, όπως τα ψάρια και το πόδι της αρκούδας δεν είναι αδύνατο, αλλά σίγουρα όχι τόσο γρήγορα.