Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του χωρητικού πίνακα αφής

Η χωρητικότητα και η σαφήνεια του αφαιρούμενου πλαισίου αφής είναι καλύτερη από την τετρασύρματη αντίσταση της οθόνης, φυσικά, δεν μπορεί να συγκριθεί και η επιφάνεια της ακουστικής κύματος και η αντίσταση των πέντε συρμάτων. Η χωρητική τεχνολογία χωρητικότητας της σύνθετης οθόνης αφής τεσσάρων επιπέδων στο μήκος κύματος της μετάδοσης του φωτός δεν είναι ομοιόμορφη, υπάρχει το πρόβλημα της παραμόρφωσης χρώματος, λόγω της αντανάκλασης του φωτός μεταξύ των στρωμάτων, αλλά επίσης προκαλεί Σκιά χαρακτήρων εικόνας.

Τρέχουσα: η χωρητική οθόνη βασικά στο ανθρώπινο σώμα ως στοιχείο πυκνωτή ενός ηλεκτροδίου που χρησιμοποιείται, όταν υπάρχει ένας αγωγός πλησίον της διασταύρωσης με την επιφάνεια εργασίας ITO να συνδέει επαρκή ποσότητα χωρητικότητας, η ροή ρεύματος είναι αρκετή για να προκαλέσει την χωρητική οθόνη Λάθος κίνηση.

Αν και η τιμή χωρητικότητας είναι αντιστρόφως ανάλογη με την απόσταση μεταξύ των πόλων, είναι ανάλογη προς τη σχετική περιοχή και σχετίζεται επίσης με το συντελεστή μόνωσης του μέσου. Επομένως, όταν η ευρύτερη περιοχή του φοίνικα ή του φορητού ακροδέκτη πλησίον της χωρητικής οθόνης αντί να αγγίξει μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία χωρητικότητας οθόνης, σε υγρό καιρό, αυτή η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή, κρατώντας την οθόνη κοντά στην οθόνη 7 cm ή Μέσα στο σώμα κοντά στην οθόνη μέσα σε 15 cm μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία της χωρητικής οθόνης. Ένα άλλο μειονέκτημα της χωρητικής οθόνης είναι ότι δεν αποκρίνεται όταν φοράει χειροποίητα χέρια ή χειροκίνητα μη αγώγιμα αντικείμενα, λόγω της προσθήκης περισσότερων μονωτικών μέσων.

Οδήγηση: Η χωρητική οθόνη είναι το κύριο μειονέκτημα είναι η μετατόπιση: Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος, η υγρασία αλλάξει, το περιβάλλον ηλεκτρικού πεδίου αλλάζει, θα προκαλέσει την χωρική μετατόπιση της οθόνης, με αποτέλεσμα να είναι ανακριβείς. Για παράδειγμα, η άνοδος της θερμοκρασίας της οθόνης θα προκαλέσει μετατόπιση μετά την εκκίνηση: ο χρήστης αγγίζει την οθόνη ενώ η άλλη πλευρά του χεριού ή του σώματος είναι κοντά στην κίνηση της οθόνης. Ο Επαναφορικός Πίνακας αφής κοντά στα μεγαλύτερα αντικείμενα μετακινείται, ο χρήστης αγγίζει αν κάποιος γύρω από το να παρακολουθεί (συμπεριλαμβανομένου του σώματος του χρήστη), παρόλο που ο Επαναφορικός Πίνακας Αφής μακριά από την μακριά αλλά πολύ μεγαλύτερη από την περιοχή των δακτύλων επηρεάζει άμεσα την αφή Θέση της θέσης του προσδιορισμού οθόνης.

Άλλες: Επιπλέον, θεωρητικά πολλοί θα πρέπει να είναι γραμμική σχέση είναι στην πραγματικότητα μη γραμμική, όπως: διαφορετικό βάρος ή διαφορετικά επίπεδα διαβρέξιμο δάχτυλο το συνολικό ποσό του ρεύματος είναι διαφορετικό, και το σύνολο του ρεύματος αλλαγές και τέσσερις υπο-ρεύμα Η αλλαγή του Μη-γραμμική σχέση, ο χωρητικός πίνακας αφής που χρησιμοποιείται σε αυτό το τετραγωνικό προσαρμοσμένο πολικό σύστημα συντεταγμένων δεν έχει συντεταγμένες στην προέλευση, μετά από μετατόπιση που ο ελεγκτής δεν μπορεί να ανιχνεύσει και να αποκαταστήσει και μετά την συμπλήρωση των 4 Α / Της διαχωρισμένης ροής προς το σημείο επαφής στο καρτεσιανό σύστημα συντεταγμένων στην τιμή συντεταγμένων Χ, Υ της διαδικασίας υπολογισμού είναι πολύπλοκη. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει προέλευση, η μετατόπιση της χωρητικής οθόνης είναι σωρευτική και συχνά απαιτείται βαθμονόμηση στο χώρο εργασίας. Ο χωρητικός πίνακας αφής Το εξωτερικό πυριτικό γυαλί προστατεύει καλά το γυαλί από τις γρατζουνιές, αλλά ο φόβος για κρούση των νυχιών ή των σκληρών αντικειμένων, χτυπώντας μια μικρή τρύπα θα βλάψει το ITO της μεσοπάτωσης, είτε βλάπτεται το ITO της μεσοπάτωσης είτε εγκαθιστά τον τραυματισμό της διαδικασίας μεταφοράς. Του επιπέδου ITO, η χωρητική οθόνη δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά.