Πώς το Graphene συμβάλλει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας μπαταριών;

Στα τέλη Νοεμβρίου του 2015, μια επιχείρηση εξοπλισμού επικοινωνιών υψηλού προφίλ δημοσίευσε τα τελευταία προϊόντα της. Το προϊόν χρησιμοποιεί graphene ως υλικό μπαταρίας, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον χρόνο φόρτισης, βελτιώνοντας τη χωρητικότητα φόρτισης της μπαταρίας. Αυτή η έκθεση σε μια συρρίκνωση προκάλεσε την προσοχή όλων, και η προσοχή της κοινότητας στο graphene σε νέο ύψος.

Τι είναι το γραφένιο;

Από την Εγκυκλοπαίδεια Baidu μπορούμε να γνωρίζουμε:

1. Graphene (Graphene) εξάγεται από το υλικό γραφίτη, που αποτελείται από άτομα άνθρακα μόνο ένα στρώμα του ατομικού πάχους του δισδιάστατου κρυστάλλου.

2. Το γραφέν είναι το λεπτότερο υλικό, αλλά και το πιο ισχυρό υλικό, αντοχή σε θραύση από τον καλύτερο χάλυβα ακόμα υψηλότερη από 200 φορές. Ταυτόχρονα έχει πολύ καλή ευελιξία, το τέντωμα μπορεί να φθάσει το μέγεθός τους το 20%. Είναι η λεπτότερη στον κόσμο, η υψηλότερη δύναμη του υλικού.

3. Το Graphene βρίσκεται σήμερα στο λεπτότερο, η μεγαλύτερη δύναμη, η ισχυρότερη θερμική αγωγιμότητα ενός νέου τύπου νανο-υλικών, το graphene ονομάζεται "μαύρος χρυσός".

Με μια λέξη, το graphene είναι ένα υλικό νανομετρικών τάξεων μεγέθους, με υψηλή αντοχή, υψηλή ελαστικότητα και υψηλή αγωγιμότητα και άλλες ιδιότητες.

Ως νανοϋλικό, το γραφένιο δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να γίνει υποψήφιος για την κατασκευή υλικών ασανσέρ. Ακόμη και στην Εγκυκλοπαίδεια Baidu, οι ηλεκτρικές ιδιότητες του graphene μόνο μέρος της απόδοσής του. Αν δεν είναι στο τρίτο σημείο "από το δρόμο" για να αναφέρω την υψηλή αγωγιμότητα του, τότε μόνο από τον ορισμό του χαλικιού και της μπαταρίας είναι δύσκολο να βρεθεί η σχέση.

Ωστόσο, τα νανοϋλικά είναι μια κλάση κόσμων που οι άνθρωποι δεν έχουν και η κοινή λογική που έχουμε από τον μακροσκοπικό κόσμο δεν είναι καλά αναπαραχθεί στον μικροσκοπικό κόσμο.

Εάν το νανο-μέγεθος του γραφένιου μπορεί να βελτιώσει την απόδοση της μπαταρίας για βοήθεια, θα πρέπει να αναλύσετε την αρχή από την μπαταρία.

Δεύτερον, η σχέση μεταξύ του υλικού ηλεκτροδίων και της χωρητικότητας της μπαταρίας

Γνωρίζουμε: από την μικροσκοπική άποψη της διαδικασίας φόρτισης και εκφόρτισης της μπαταρίας, στην πραγματικότητα, είναι ένα κατιόν στο ηλεκτρόδιο "μωσαϊκό" και "εκτός" της διαδικασίας. Έτσι, όσο περισσότερες τρύπες στο υλικό ηλεκτροδίων, τόσο πιο γρήγορη γίνεται η διαδικασία. Από την άποψη της μακροεντολής είναι η απόδοση της φόρτισης της μπαταρίας και της εκφόρτισης πιο γρήγορα.

Η μικροδομή του graphene είναι ένα δίκτυο αποτελούμενο από άτομα άνθρακα. Λόγω της λεπτότητας του ορίου (μόνο το πάχος ενός στρώματος ατόμων), η κίνηση του κατιόντος είναι περιορισμένη. Την ίδια στιγμή, λόγω της δομής του δικτύου, κατασκευασμένο από υλικό ηλεκτροδίων graphene έχει επίσης αρκετές τρύπες.

Από αυτή την άποψη, το γραφέν είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ καλό υλικό ηλεκτροδίων.

Σύμφωνα με ερευνητές του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου Rensselaer στη Νέα Υόρκη, οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν ότι η χρήση του γκένιο ως πρωτότυπου υλικού μπαταρίας, η ταχύτητα φόρτισης και εκφόρτισης θα υπερβεί το δεκαπλάσιο της μπαταρίας ιόντων λιθίου.

Τρίτον, το καθεστώς της έρευνας για το graphene

Το Πανεπιστήμιο Purdue (Πανεπιστήμιο Purdue) μελετά με έναν νέο, πιο απλό τρόπο δημιουργίας τεχνολογίας υλικού νανο-ηλεκτροδίων. Το Πανεπιστήμιο της έρευνας δείχνει ότι η χρήση νανο-υλικών στη μπαταρία, θα αυξήσει την ικανότητα φόρτισης της μπαταρίας και την ταχύτητα φόρτισης και εκφόρτισης.

Προς το παρόν, η Samsung Electronics της Νότιας Κορέας ασχολείται επίσης με την επιφάνεια του πυριτίου για να προσθέσει έρευνα με υλικό που βασίζεται σε σιλικόνη με βάση το άφθονο. Εάν η μελέτη μπορεί να είναι επιτυχής, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ιόντων λιθίου θα αυξηθεί περισσότερο από 2 φορές.

Αυτή η μελέτη συνοψίζει τα πλεονεκτήματα της μακράς διάρκειας ζωής των υλικών με βάση το πυρίτιο και τη μεγάλη ικανότητα φόρτισης των υλικών γραφένιου, εστιάζοντας στον τρόπο επεξεργασίας της διαδικασίας γραφένιου σε υλικά με βάση το πυρίτιο.

Οι ερευνητές της Samsung έχουν επεκτείνει αποτελεσματικά την επιφάνεια της ανόδου με την επικάλυψη ενός επιχρίσματος με γραφένιο στην επιφάνεια του ηλεκτροδίου καρβιδίου του πυριτίου. Την ίδια στιγμή με την κάθοδο που χρησιμοποιείται στον συνδυασμό οξειδίου του κοβαλτίου λιθίου, έτσι ώστε η φόρτιση της μπαταρίας ανά μονάδα όγκου ενεργειακής πυκνότητας του μεγαλύτερου πετρελαίου, η ζωή της αυξάνεται επίσης στις πωλήσεις λεωφορείων ιόντων λιθίου 1,5-1,8 φορές.