Χαρακτηριστικά του γραφενίου και η εφαρμογή της

Πρώτο, το γραφένιο υλικό προφίλ

Τώρα ο κόσμος δεν είναι ένας σαφής ορισμός του γραφενίου. 2004 Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ επιστήμονες Αντρέι Heim και Κωνσταντίνος Norfolkov βρέθηκαν μονοστρωματικό γραφένιο (γραφένιο). Απονεμήθηκαν το 2010 Νόμπελ Φυσικής για την εργασία τους άριστη έρευνα σχετικά με τα υλικά του γραφενίου. Επομένως, το αρχικό γραφένιο αναφέρεται μόνο σε ένα ενιαίο στρώμα των ατόμων του άνθρακα από την ενιαία δομή του νέου υλικού, είναι μόνο ένα άνθρακα atom πάχος του το δισδιάστατο υλικό. Ωστόσο, μελέτες παρακολούθησης δείχνουν ότι, από την ηλεκτρική φύση των δύο και τρία, και ακόμη και δέκα επίπεδα των ατόμων του άνθρακα έχουν επίσης τις δικές τους ειδικές φυσικές ιδιότητες, είναι η τρέχουσα πάχους 10 στρώματα από άτομα άνθρακα εντός το φύλλο του γραφίτη υλικό ορίζεται ως γραφένιο όρισμα αναγνωρίζεται σταδιακά από τους ακαδημαϊκούς. Η πρόσφατα συσταθείσα Metalsene Κίνα Ένωσης Επιτροπή Τυποποίησης διαπίστωσε ότι το πάχος του 10 στρώματα των ατόμων του άνθρακα στο υλικό ανήκει στο φάσμα του γραφενίου.

Το γραφένιο είναι ένα μαγικό υλικό, όσο η προσθήκη λίγο σε άλλα υλικά μπορεί να έχουν ένα μαγικό αποτέλεσμα, αντάξιο της υλικό τομέα «σούπερ υλικό.» Γραφένιο όχι μόνο «λεπτότερο, ισχυρότερο», ως ένας αγωγός της θερμότητας, είναι καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο υλικό του θερμική επίδραση. Χρησιμοποιώντας το γραφένιο, οι επιστήμονες μπορούν να αναπτύξουν μια σειρά από νέα υλικά με ειδικές ιδιότητες. Λόγω της πολύ χαμηλή αντίσταση, μετανάστευση ηλεκτρόνιο είναι εξαιρετικά γρήγορα, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για να αναπτύξει λεπτότερη, πιο γρήγορα αγώγιμο τσιπ, αντικαθιστώντας πυριτίου. Δεδομένου ότι το γραφένιο είναι ουσιαστικά ένα διαφανές, καλή μαέστρος, είναι επίσης κατάλληλο για οθόνες αφής διαφανή, ελαφριά πιάτα και ακόμη και ηλιακές κυψέλες. Σούπερ πυκνωτές και τσιπς, είναι στον κόσμο να επικεντρωθεί η μελέτη του γραφενίου πεδίου, αλλά και το μέλλον του το αποκορύφωμα της την επαναστατική εξέλιξη του γραφενίου. Η εφαρμογή του γραφενίου πρέπει να είναι μια διαδικασία που εκτείνεται από το χαμηλό τέλος στο υψηλό τέλος. Η χρήση του low-end εφαρμογές αγωγιμότητα του γραφενίου θα αυξηθεί σε δύο έως τρία χρόνια, και η χρήση των φωτοβολταϊκών κυττάρων και να αντικαταστήσει την περιοχή τσιπ τσιπ πυριτίου, εξακολουθεί να παίρνει πολύ χρόνο. "

Δεύτερον, φτιαγμένο από γραφένιο

Τα πρακτικά προϊόντα του γραφενίου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: γραφένιο ταινία και το γραφένιο σε σκόνη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προετοιμάσουν το γραφένιο στο εργαστήριο (βλέπε εικόνα κατωτέρω). Ωστόσο, ο τρόπος της μαζικής παραγωγής του γραφενίου είναι κυρίως δύο ειδών: μία είναι η χρήση του εναπόθεση ατμού με χημικές στην επιφάνεια του μετάλλου για να αναπτυχθεί ένα ενιαίο στρώμα ποσοστό είναι πολύ υψηλό, μεγάλη περιοχή του γραφενίου κινηματογραφικό υλικό? μία είναι η φυσικού γραφίτη μέσω φυσικής ή χημικής τη μέθοδο της σύνθλιψης, το σχηματισμό του γραφενίου σε σκόνη. Η σκόνη του γραφενίου μοιάζει με μια πολύ λεπτή μαύρη σκόνη. Εγχώρια γραφένιο σκόνη και γραφένιο ταινία έχει εξοπλιστεί με ικανότητα μαζικής παραγωγής, αναμένεται σε μια σειρά βιομηχανικών εφαρμογών του γραφενίου θα είναι μεγάλης κλίμακας ρολό έξω. Ως υλικό υψηλής τεχνολογίας, γραφένιο σκόνη διαδικασία παραγωγής, έρευνας και ανάπτυξης, τεχνολογίας και εξοπλισμού είναι πολύ σημαντικά, η παραγωγή κόστος εργασίας είναι πολύ μικρό. Η ετήσια δυναμικότητα παραγωγής 50 τόνους του γραφενίου σε σκόνη, τη διαδικασία παραγωγής με μόνο λίγα εργαζόμενοι μόνο.

Τρίτον, η εφαρμογή του γραφενίου

1, την εφαρμογή του γραφενίου ταινία

Κινητό τηλέφωνο αφής οθόνης για να ξεκινήσει το πρώτο πλάνο εφαρμογής ταινιών γραφένιου. Το γραφένιο ταινία στο φωτεινό σημείο στο 2014 είναι στην περιοχή οθόνης αφής, 2015 στην ευέλικτη οθόνη, μπορούν να φορούν ηλεκτρονικά θα είναι μια σημαντική ανακάλυψη. Σύμφωνα με στατιστικές, κινητή συσκευή οθόνης αφής παραγωγής το 2015 μπορεί να φτάσει 36 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. Αυτό δείχνει επίσης το διάστημα αγοράς του γραφενίου ITO ταινία σε κάποιο βαθμό. 2016 εγχώριες και ξένες επιχειρήσεις μπορεί να την ανακάλυψη ευέλικτη ηλιακών κυττάρων, 2017 μπορεί να είναι μεγάλης κλίμακας εφαρμογή στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας. «Είναι κατανοητό ότι γραφένιο ταινία υλικά έχουν στον τομέα της ιατρικής έχει κάνει επίσης μια σημαντική ανακάλυψη, να πάρετε μια καλύτερη αξιολόγηση.

2, η εφαρμογή του γραφενίου σε σκόνη

Το λεγόμενο «γραφένιο σκόνη», στην πραγματικότητα, είναι ένα ενιαίο στρώμα γραφενίου και πολλαπλών στρώσεων γραφενίου μείγμα σκόνης. Η εφαρμογή της επίσης είναι πολύ εκτεταμένη.

Η σκόνη γραφένιο αύξησα το καλώδιο, θα βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις του το αγώγιμο υλικό, θα βελτιωθούν επίσης καλώδιο περιθώρια κέρδους, η προοπτική της αγοράς είναι πολύ μεγάλο.

Β, το γραφένιο σκόνη αντί του οξειδίου του ψευδαργύρου για αντισκωριακή επίστρωση, γραφενίου μπορεί να αντικαταστήσει 50 μέρη του οξειδίου του ψευδαργύρου, το οποίο σημαίνει ότι αν το μέλλον με γραφένιο αντί του οξειδίου του ψευδαργύρου, αντιδιαβρωτική επίστρωση ανά τόνο μπορεί να μειώσει το κόστος των 1000 έως 2.000 γιουάν? κάποιο πλαστικό υλικό, επειδή η προσθήκη του γραφενίου και έχουν θερμική λειτουργία.

C, στον κλάδο των μπαταριών ιόντων λιθίου, φωσφορικού σιδήρου λιθίου ως ένα λίθιο-ιονική μπαταρία δύναμης είναι ένα από τα πιο οικεία σχετικά με το υλικό καθόδων, έχει υπάρξει ένα πρόβλημα αδύναμη αγωγιμότητα. Είναι δυνατόν να βελτιωθεί η ηλεκτρική αγωγιμότητα του φωσφορικού σιδήρου λιθίου ως ένα βαθμό, χρησιμοποιώντας ένα συνηθισμένο γραφίτη σκόνη, αλλά δεν φθάνει την ιδανική κατάσταση. Αν η χρήση του γραφενίου σε σκόνη στην επιφάνεια του φωσφορικού σιδήρου λιθίου τροποποίηση, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αγωγιμότητα του φωσφορικού σιδήρου λιθίου, να μειώσει σημαντικά την αντίσταση της μπαταρίας, ενισχύοντας έτσι την υψηλή τρέχουσα χωρητικότητα της μπαταρίας.

Η εφαρμογή είναι μόνο ένα μέρος του τομέα των εφαρμογών του γραφενίου, τις προοπτικές της εφαρμογής είναι πολύ ευρύ, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από την επιστημονική κοινότητα στο σπίτι και στο εξωτερικό. Επομένως, η ανάπτυξη της έρευνας παραγωγής και εφαρμογής ενεργού γραφένιο είναι ένα στρατηγικό θέμα της επιστήμης υλικών, άξιο της προσοχής μας.