Χωρητική οθόνη αφής πάνελ πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που εισήγαγε

Χωρητική οθόνη αφής πάνελ αισθητήρα είναι μια οθόνη γυαλιού σύνθετων τέσσερις-στρώμα, η οθόνη γυαλιού του εσωτερική επιφάνεια και το σάντουιτς με επικάλυψη με ένα στρώμα του αγώγιμου στρώμα, το εξωτερικό στρώμα είναι ένα λεπτό στρώμα από πυριτικό γυαλί προστατευτικό στρώμα. Όταν αγγίζετε την οθόνη με το δάχτυλο την οθόνη αισθητήρα, ηλεκτρικό πεδίο του σώματος και την οθόνη αφής και την επιφάνεια της οθόνης αφής για να σχηματίσουν έναν πυκνωτή ζεύξης, για το ρεύμα υψηλής συχνότητας, ο πυκνωτής είναι άμεση αγωγός, έτσι ώστε τα δάχτυλα από το σημείο επαφής αναρρόφηση ένα μικρό ρεύμα αυτό ρεύμα ρέει έξω από τα ηλεκτρόδια στις τέσσερις γωνίες της οθόνης αφής και το ρεύμα που εισρέει μέσω των τεσσάρων ηλεκτροδίων είναι ανάλογη προς την απόσταση από το δάχτυλο στις τέσσερις γωνίες. Ο ελεγκτής υπολογίζει τη θέση του σημείου αφής, υπολογίζοντας με ακρίβεια οι τέσσερις δείκτες ρεύμα η σύγκριση στην παραδοσιακή αντιστάσεων συνεχούς αφής οθόνη, χωρητική Επιτροπή αφής πλεονεκτήματα είναι οι ακόλουθες πτυχές:

1. λειτουργία καινοτομία. Χωρητική Επιτροπή αφής υποστήριξη πολυ-αφής και πιο διαισθητικό χειρισμό, πιο διασκεδαστικό.

2、it δεν είναι εύκολο να τα αγγίξει. Όπως η χωρητική Επιτροπή αφής πρέπει να ανιχνεύονται στο σώμα της τρέχουσας, μόνο το ανθρώπινο σώμα για τη λειτουργία της, με άλλα αντικείμενα δεν θα αγγίξει το αντίστοιχο, έτσι το βασικό για να αποφύγετε την πιθανότητα ψευδών αφής.

3. υψηλή αντοχή. Σε σύγκριση με την ανθεκτική οθόνη αφής, χωρητική Επιτροπή αφής σε σκόνη, νερό, φθορά και άλλες πτυχές της μια καλύτερη απόδοση.

Ως την τρέχουσα νόμιμη κόκκινο αφής οθόνη τεχνολογίας, οθόνη χωρητικής αφής, παρόλο που η διασύνδεση με πανέμορφο, πολλαπλής αφής, μόνο το ανθρώπινο σώμα και άλλα πλεονεκτήματα, αλλά την ίδια στιγμή, έχει επίσης τις ακόλουθες αδυναμίες:

1. ακρίβεια δεν είναι υψηλή. Για τεχνικούς λόγους, η χωρητική Επιτροπή αφής ακρίβεια από την οθόνη αντίστασης αφής είναι επίσης λείπει. Και μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο τα δάχτυλα για να εισαγάγετε, στην μικρή οθόνη είναι επίσης δύσκολο να επιτευχθεί πιο περίπλοκη αναγνώρισης χειρογράφου εισόδου.

2. επηρεάζονται από το περιβάλλον. Θερμοκρασίας και υγρασίας και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες αλλαγής, θα προκαλέσει αστάθεια χωρητική Επιτροπή αφής ή ακόμη και drift. Όπως η χρήση του χρήστη, την ίδια στιγμή, το σώμα κοντά στην οθόνη μπορεί να προκαλέσει drift, ακόμη και μέσα στο συνωστισμό πλήθος θα προκαλέσει επίσης drift. Αυτό είναι κυρίως λόγω η αρχή λειτουργίας της τεχνολογίας Capacitive Touch Panel, παρόλο που τα δάχτυλα του χρήστη από την οθόνη πιο κοντά, αλλά υπάρχουν πολλά κοντά πολύ μεγαλύτερο από ό, τι τα δάχτυλα του ηλεκτρικού πεδίου στην οθόνη την ίδια στιγμή, θα επηρεάσει τη θέση της αφής να κρίνουμε.

3. υψηλό κόστος επιπλέον, η τρέχουσα χωρητική Επιτροπή αφής στην το touchpad που συνδέονται με τα LCD πάνελ βήματα υπάρχουν ακόμα ορισμένες τεχνικές δυσκολίες, η απόδοση δεν είναι υψηλή, ώστε σχεδόν να αυξήσει το κόστος του χωρητική Επιτροπή αφής.