5 λόγοι για το μέλλον των ψηφιακών συσκευών θα αλλάξει με υλικό Graphene

Πολλές φορές, η επανάσταση στην τεχνολογία προέρχεται από υλικά όπως πλαστικές εφευρέσεις που αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων από όλες τις πλευρές. Προς το παρόν, το graphene, ως νέο υλικό, έχει λάβει μεγάλη προσοχή. Στην πραγματικότητα, το graphene είναι ένα είδος άνθρακα, με εξαιρετικά υψηλή αντοχή, φως και μπορεί να είναι εκτεταμένα χαρακτηριστικά, θα είναι σε θέση να αλλάξει την εμφάνιση των ψηφιακών προϊόντων, να αισθανθεί και ακόμη και να χρησιμοποιήσει τη φόρμα. Παρακάτω, θα μάθουμε περισσότερα σχετικά με το υλικό graphene στο τέλος έχει κάτι εξαιρετικό.

1. Πιο σκληρό από χάλυβα

Παρόλο που η LG G Flex μπορεί να επιδιορθώσει μικρές γρατζουνιές, δεν έχει αλλάξει εύκολα την αδυναμία του κινητού τηλεφώνου. Ωστόσο, εάν τα ψηφιακά προϊόντα, όπως τα κινητά τηλέφωνα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γραφένιο ως κέλυφος στο μέλλον, θα καταστούν στερεά. Σύμφωνα με την έκθεση της αμερικανικής χημικής εταιρίας, η σκληρότητα του γραφέν είναι 200 φορές το χάλυβα, έχει προφανώς μεγάλη ανθεκτικότητα.

2. Μαλακό σαν καουτσούκ

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Columbia λένε ότι το graphene έχει μια ορισμένη ολκιμότητα και μπορεί να τεντώσει το 20%. Με άλλα λόγια, το graphene είναι στην πραγματικότητα ένα εύκαμπτο υλικό, παρόμοιο με το καουτσούκ. Η Samsung εργάζεται σε τρανζίστορ graphene για την παραγωγή ευέλικτων οθονών. Επιπλέον, το graphene έχει κάποια αντίσταση στο νερό, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε μια νέα γενιά αδιάβροχου εξοπλισμού.

3. Ελαφριά χαρακτηριστικά

Η εξαιρετική ολκιμότητα του Graphene του επιτρέπει επίσης να είναι αρκετά λεπτή ώστε να επεκτείνεται σε ένα βαθμό διαφάνειας. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο κατασκευαστής της συσκευής μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το υλικό, όχι μόνο μπορεί να κάνει το ακουστικό πιο ανθεκτικό, αδιάβροχο, αλλά μπορεί επίσης να γίνει πιο επιπόλαιος.

4. Απίστευτα διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Έχουμε αναφέρει το graphene στο άρθρο ανάπτυξης τεχνολογίας μπαταριών και είναι πολύ πιθανό να αντικαταστήσει τις μπαταρίες λιθίου στο μέλλον ως μια νέα γενιά προτύπων μπαταριών. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Northwestern στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιτύχει στην ανάπτυξη μπαταριών με γραφίνο και πυρίτιο, οι οποίες μπορούν να διαρκέσουν έως και μία εβδομάδα αντοχής για 15 λεπτά φόρτισης. Προφανώς, αν το μελλοντικό κινητό τηλέφωνο μπορεί να χρησιμοποιήσει μπαταρίες graphene, τότε μία εβδομάδα μια χρέωση δεν θα είναι πλέον ένα όνειρο.

5. Συνδέεται με ανθρώπινα σώματα

Ο Aravind Vijayaraghavan, Ph. D. του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, διαπίστωσε ότι το graphene έχει τα χαρακτηριστικά της βιολογικής διασύνδεσης, η οποία έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στις φορητές συσκευές για υγιείς δοκιμές. Η χρήση του γραφένιου ως αισθητήρα θα είναι σε θέση να παρακολουθεί και να σαρώσει το ανθρώπινο νευρικό σύστημα και είναι πιθανό ότι στο μέλλον θα υπάρξουν συσκευές και εφαρμογές παρακολούθησης "ψυχικής υγείας".

Μελλοντικές προοπτικές

Έχοντας πει τόσα πολλά, πολλοί φίλοι θα πιστεύουν ότι το graphene είναι ακριβό, όχι στην πραγματικότητα, είναι μια από τις φτηνότερες πρώτες ύλες, αλλά χρειάζεται νέα τεχνολογία για να την «καταλύσει». Προς το παρόν, η Samsung ισχυρίζεται ότι κατέκτησε τη χρήση του graphene ως ημιαγωγού, ενώ η IBM, η SanDisk, η Nokia και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας επικεντρώνονται στο graphene (και σε ορισμένα αναγνωρισμένα πανεπιστήμια) και πιστεύουν ότι σύντομα θα δούμε το πραγματικό προϊόν να έρχεται έξω.