Τι είναι μια επίδειξη του γραφενίου και γιατί αυτό πρόκειται να είναι ευέλικτο smart συσκευές από το μέλλον

Χθες, μια κινεζική κατασκευαστή που μας διαφεύγει το όνομα του οποίου γύρισε μερικά κεφάλια, δείχνοντας ένα smartphone Android λειτουργεί και εντελώς ευέλικτη η οποία χρησιμοποιεί μια οθόνη γραφένιο.Η εφεύρεση που διαμορφώνεται όπως ένα βραχιόλι και δεν έχει κανένα πρόβλημα, ίδια περιτύλιγμα γύρω από το χέρι μιας κυρίας, για παράδειγμα. Αυτό γεύση της δυνατότητας μας υπενθύμισε ότι κορυφαίους κατασκευαστές smartphone έχουν ήδη εύκαμπτα εμφανίζει στη μαζική παραγωγή, αλλά εξακολουθεί να επιλέξουν να ενσωματώσει τους σε συσκευές που είναι απόλυτα επίπεδη και un-ευλύγιστο. Επίσης πυροδότησε το ενδιαφέρον μας στη ποτέ δει σε χρήση πριν από το κομμάτι της τεχνολογίας που είναι η απεικόνιση του γραφενίου.

Τι είναι το γραφένιο;

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future

Το γραφένιο είναι ένα στρώμα από καθαρό άνθρακα. Στο παχύ μόνο ένα άτομο, του γραφενίου είναι το λεπτότερο, ελαφρύτερο, ισχυρότερο, πιο διαφανή και πιο θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας-αγώγιμο υλικό γνωστό για τους επιστήμονες. Το απόλυτο σούπερ-υλικό, το οποίο, αναμιγνύεται με τα παραδοσιακά μέταλλα και πλαστικά, θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το μέλλον του, κυριολεκτικά τα πάντα! Όπως άνθρακα είναι η χημική βάση για όλα τα γνωστά ζωή πάνω στη γη και βρίσκεται σε αφθονία, το γραφένιο είναι οραματίστηκε ο futurologists ως οικολογική και βιώσιμη λύση για μια θεωρητικά απεριόριστο αριθμό εφαρμογών.

Γραφένιο ερευνών υπήρξε ιδιαίτερα γόνιμη στα πεδία της ηλεκτρονικής και της βιοτεχνολογίας, παρόλο που εξακολουθεί να υπάρχει δουλειά που απομένει να κάνουμε πριν το στοιχείο μπορεί να παραχθεί σε ένα ασφαλές και οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Με την ανάπτυξη προς την κατεύθυνση αυτή προοδεύει σταθερά από το 2012, όταν μια σημαντική επιστημονική ανακάλυψη πρότεινε μια λιγότερο τοξική μέθοδος για την απόκτηση υψηλής ποιότητας γραφενίου, δεν είναι καμία έκπληξη ότι εμφανίζουν κατασκευαστών, μαζί με άλλες τεχνολογικές επιχειρήσεις, ενδιαφέρονται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό.
Χθες σηματοδοτεί την πρώτη φορά που έχουμε δει γραφενίου που χρησιμοποιούνται σε ένα εύκαμπτο smartphone οθόνη, με τρόπο που να καθιστά όχι μόνο την οθόνη, αλλά ολόκληρη η συσκευή πλήρως ευλύγιστο. Σαφώς, το μέλλον της ευέλικτη έξυπνες συσκευές που μπορεί να φορεθεί ή να πειραματιστεί με το έξυπνο σχεδιαστές θα απαιτούσε την εφαρμογή του γραφενίου, εκτός από το ήδη γνωστό πλαστικό τεχνολογία OLED χρησιμοποιείται από Samsung, LG, και η Apple για τα κινητά αφής και τα έξυπνα ρολόγια. Τόσο εδώ είναι μια ενημερωτική ματιά σε ό, τι μια επίδειξη του γραφενίου είναι τώρα, μαζί με την αμφισβητήσιμη εγγύς μέλλον.

Τι γραφενίου εμφανίζει;

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future
Η πρώτη οθόνη εύκαμπτη γραφενίου (που απεικονίζεται) ήταν prototyped τον Σεπτέμβριο του 2014 από δύο συνεργαζόμενων ιδρυμάτων – το Πανεπιστήμιο του Cambridge γραφένιο κέντρο και το UK επιχείρηση Plastic Logic. Ήταν μια μονόχρωμη οθόνη, παρόμοια με εκείνη του e-αναγνώστες. Η εφεύρεση μπορεί να φαίνεται περιορισμένη, αλλά είναι ένα ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση της wearable και ευέλικτη έξυπνες συσκευές που το μέλλον έχει στο κατάστημα.

Αυτή η ιδιαίτερη εμφάνιση, και, ενδεχομένως, άλλες που ακολουθείται – σαν το ένα στο κινέζικο smartphone που είδαμε χθες – λειτουργεί βάσει της αρχής της ενεργού μήτρας ηλεκτροφορητική. Χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό πεδίο για την εξαγωγή εικόνων μέσω εκ νέου τακτοποίηση σωματίδια αιωρούμενα σε διάλυμα. Το στρώμα του γαλακτώματος-επεξεργασμένα γραφένιο ηλεκτρόδιο επικάθονται πάνω στο ένα εύκαμπτο πλαστικό πάνελ και χαραγμένα με ηλεκτρικά κυκλώματα. Δεν υπάρχει καμία εγγενής απαίτηση για τη χρήση φύλλων γυαλιού, που σημαίνει γραφένιο εμφανίζει δεν θα υποβληθεί για το είδος των επιπτώσεων προκληθείσα ζημία από γυαλί-που καλύπτονται οθόνες.

Εξάλλου, αυτό το είδος της οθόνης πρέπει να είναι ευκολότερο να παραχθούν από ευέλικτη OLED οθόνες, επειδή του backplane – το ηλεκτρικό στρώμα το οποίο τροφοδοτικά για την εκ νέου οργάνωση εμφάνισης μορίων – μπορεί να παραχθεί χρησιμοποιώντας μια διαδικασία χαμηλής θερμοκρασίας (στο κάτω από 100 ° C/212 ° F), που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο απόδοση και καθιστά την παραγωγή λιγότερο εντάσεως πόρων. Ωστόσο, οι οθόνες των smartphone γραφενίου θα χρησιμοποιήσετε πιθανώς στοιχεία από LCD και τεχνολογίας OLED για την παροχή του είδους χρώματα και ανανέωση τιμών απαιτείται για ένα χρήστη επαρκή εμπειρία. Αυτό αναπόφευκτα θα περιπλέξει παραγωγής κάπως.

Περίπου πέντε μήνες αργότερα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και το Πανεπιστήμιο του Sheffield εισήγαγε ένα ημι-διαφανές, με βάση το γραφένιο οθόνη LED, η οποία αποτελεί τη βάση για τις οθόνες ευέλικτη γραφενίου που θα καταλήξουν στο μέλλον κινητές συσκευές. Όντας μόνο πάχους 10 έως 40 ατόμων, που εκπέμπει φως σε όλη την ολόκληρη επιφάνεια χωρίς την ανάγκη για φωτισμό.

Όταν πλησιάζουν το γραφένιο οθόνες smartphones;

Δεν γνωρίζουμε! Προς το παρόν, το γραφένιο είναι πάρα πολύ ακριβό για να χρησιμοποιηθούν σε οθόνη αφής οθόνες μεγάλης κλίμακας παραγωγή. Και εκτός αυτού, υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει πριν από μια οθόνη του γραφενίου μπορεί να ανταγωνιστεί με μια λεπτή LCD ή OLED οθόνη όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας. Ως εκ τούτου, η εισαγωγή του οθόνες των smartphone είναι πιο πιθανό να αρχίσουν στο επίπεδο των ελεγκτών οθόνη αφής.
Στα τέλη του 2014, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Surrey και το Trinity College του Δουβλίνου, αναπτύχθηκε μια «απλή, κλιμακούμενη και ανέξοδη μέθοδος για τη δημιουργία υβριδικών ηλεκτρόδια συνδυάζοντας γραφενίου (με τις διαφανείς και αγώγιμες ιδιότητες) και νανοσύρματα ασήμι. Τους accomplishent είναι στη μείωση του ποσού του νανοσύρματα που απαιτείται για να παραχθεί ένα στρώμα οθόνη αφής πάνω από 50 φορές, απλοποιώντας έτσι τη διαδικασία παραγωγής. Αυτό το αφέψημα θα μπορούσε να αντικαταστήσει την τεχνολογία στρώματος οξειδίου κασσίτερου ίνδιου που είναι σήμερα σε χρήση, αν και είμαστε ακόμη να δείτε να εμφανίζεται στις συσκευές των καταναλωτών.