Αφρού με βάση το οξείδιο του γραφενίου σε καθαρό βρώμικο νερό

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον έχουν καταφέρει να χρησιμοποιήσετε φύλλα οξειδίου του γραφενίου να δημιουργήσετε ένα biofoam που μπορεί να μετατρέψει το βρώμικο νερό σε πόσιμο water. Ελπίδα τους είναι ότι σε χώρες όπου υπάρχει πολύ φως του ήλιου, θα είναι δυνατόν να πάρει βρώμικο νερό, χρησιμοποιώντας το υλικό αυτό εξατμίζεται και συλλέγουν γλυκού νερού.

Αυτή η νέα μέθοδος συνδυάζει βακτήρια-που παράγεται κυτταρίνη και γραφένιο οξείδιο να σχηματίσουν ένα bi-πολυεπίπεδη biofoam. Διαδικασίας παραγωγής λέγεται ότι είναι εξαιρετικά απλή, και το δίκτυο οπτικών ινών κυτταρίνης νανοκλίμακας που παράγονται από βακτήρια έχει εξαιρετική ικανότητα να μετακινήσετε το νερό από το μεγαλύτερο μέρος στην επιφάνεια εξαερούμενων καυσίμων, ελαχιστοποιώντας τη ζέστη να κατεβαίνει. Το υλικό είναι ένα bi-πολυεπίπεδη διάρθρωση με απορροφά το φως γραφένιο οξείδιο του γεμάτη nanocellulose κατά την κορυφή και παρθένα nanocellulose στο κάτω μέρος. Όταν αυτό αναστέλλεται για το νερό, το νερό είναι πράγματι σε θέση να φθάσει στην κορυφή επιφάνεια όπου συμβαίνει η εξάτμιση. Φως που ακτινοβολεί από πάνω, και το μετατρέπει σε θερμότητα λόγω οξειδίου του γραφενίου? Ελαχιστοποιείται το διασκεδασμό θερμότητας στο νερό χύμα κάτω από από το στρώμα παρθένα nanocellulose. Με τον τρόπο αυτό, θερμότητα δεν χάνεται, αλλά περιορίζεται στο ανώτερο στρώμα όπου η εξάτμιση συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Η κυτταρίνη στο κάτω μέρος του το bi-πολυεπίπεδη biofoam ενεργεί ως ένα σφουγγάρι, αντλώντας νερό μέχρι οξειδίου του γραφενίου όπου παρουσιάζεται η ταχεία εξάτμιση. Η προκύπτουσα φρέσκο νερό εύκολα μπορούν να συλλέγονται από το επάνω μέρος του φύλλου.

Η διαδικασία στην οποία ο biofoam bi-πολυεπίπεδη διαμορφώνεται πραγματικά είναι, επίσης, μυθιστόρημα. Σύμφωνα με την ομάδα, θα λειτουργεί παρόμοια με το πώς ένα στρείδι κάνει ένα μαργαριτάρι - τα βακτήρια σχηματίζει στρώματα από ίνες nanocellulose στο οποίο ενσωματώνεται το οξείδιο του γραφενίου νιφάδες.

Ενώ η Μελισσοκομική τα βακτήρια για την κυτταρίνη, οι ερευνητές, προστίθεται το οξείδιο του γραφενίου νιφάδες σε το ίδιο το μέσο. Σε κάποιο σημείο κατά μήκος της διαδικασίας, το μέσο αφαιρείται με οξειδίου του γραφενίου και εισάγεται ένα φρέσκο μέσον. Που παράγει το επόμενο στρώμα του αφρού. Η διεπαφή είναι σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ ισχυρή και μεγάλη μηχανική αντοχή. Η νέα biofoam είναι επίσης εξαιρετικά ελαφρύ και ανέξοδο να κάνει, καθιστώντας την ένα βιώσιμο εργαλείο για τον καθαρισμό του ύδατος και αφαλάτωσης.

Η ομάδα πρόσθεσε ότι στη διαδικασία σύνθεσης τους επιτρέπει επίσης προσθήκη άλλων νανοδομημένων υλικών στον αφρό που θα αυξήσει το ποσοστό της καταστροφής των βακτηρίων και άλλων ρυπαντών, και καθιστούν ασφαλές να πιει.


Πηγή: