Το γραφένιο και γραφίτη

Ο άνθρακας είναι ένα μοναδικό και πολύ ευέλικτο στοιχείο, το οποίο είναι ικανό να σχηματίζουν διαφορετικές αρχιτεκτονικές σε νανοκλίμακα. Τα τελευταία 20 χρόνια, προέκυψε νέα μέλη της οικογένειας νανοδομή άνθρακα, και περισσότερο έρχονται. Αυτή η αναθεώρηση παρέχει μια σύντομη επισκόπηση σχετικά με νανοδομές του άνθρακα που κυμαίνονται από C60 γραφενίου, περνώντας μέσα από νανοσωλήνες άνθρακα. Παρέχει στον αναγνώστη με σημαντικό ορισμούς του άνθρακα νανοεπιστημών και συμπυκνώματα για το μυθιστόρημα ένα και δύο διαστάσεων πολυεπίπεδη άνθρακα (sp2 υβριδοποιηθεί), συμπεριλαμβανομένου του γραφενίου και νανοκορδέλων. Αυτό το λογαριασμό παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στην τους σύνθεση και χαρακτηρισμός και συζητά νέες προοπτικές των προσαρμόζοντας τους ηλεκτρονικά, χημικά, μηχανικές και μαγνητική ιδιότητες βάσει ελάττωμα εφαρμοσμένη μηχανική ελέγχου. Προβλέπεται ότι ορισμένες από τις δομές που συζητήθηκαν κατά την επανεξέταση θα έχει σημαντικές εφαρμογές σε τομείς που σχετίζονται με electronics, περιστρεφόμενα, σύνθετα υλικά, ιατρική και πολλοί άλλοι.

Οι ακόλουθοι ορισμοί σχετικά με γραφένιο-όπως δομές:

Γραφίτης: Ένα 3D σύστημα

Μπορούμε να ορίσουμε γραφίτη, καθώς μια άπειρη τρισδιάστατο κρύσταλλο κατασκευασμένα από στοιβάζονται στρώματα αποτελούνται από sp2 υβριδοποιηθεί άτομα άνθρακα (γρ. Σχ. 1) · κάθε άτομο άνθρακα είναι συνδεδεμένο με άλλα τρία που σχηματίζει γωνία 120◦ με μήκος δεσμού 1,42 Å. ανάλογα με τα στρώματα στοίβαγμα, οι κρύσταλλοι αυτοί θα μπορούσε να είναι εξαγωνικό (ABABAB...) ή rhombohedral (ABCABC...). Το εξαγωνικό και rhombohedal δομές ανήκουν στον P63/mmc (194) και R - 3m (166) διαστημικές ομάδες, αντίστοιχα. Σε δύο 3D κρύσταλλα, τα επίπεδα αλληλεπιδρούν ασθενώς μέσω δυνάμεις van der Waals. Κρύσταλλους γραφίτη μπορεί να βρεθεί φυσικά και μπορούν επίσης να συντεθούν τεχνητά από thermolytic διαδικασίες? όπως η παραγωγή των άκρως προσανατολισμένη ή γραφίτη (HOPG).

Το γραφένιο: Ένα 2D σύστημα

Ένα κρύσταλλο του γραφενίου είναι μια άπειρη δισδιάστατο στρώμα που αποτελείται από άτομα άνθρακα sp2 υβριδοποιηθεί, που ανήκει σε μία από τις πέντε 2D πλέγματα Bravais ονομάζεται εξαγωνικό πλέγμα (τριγωνικό). Είναι αξιοσημείωτο ότι από συσσωρεύονται στρωμάτων γραφενίου, με οργανωμένο τρόπο, κάποιος μπορεί να σχηματιστεί 3D γραφίτη. Το γραφένιο θεωρήθηκε αρχικά ως ένα θεωρητικό μπλοκ δόμησης που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το κρύσταλλο γραφίτη, και να μελετήσουν το σχηματισμό των νανοσωλήνων άνθρακα (έλασης φύλλων γραφενίου), και να προβλέψει τους συναρπαστικό ηλεκτρονικές ιδιότητες. Αυτό το 2D ατομικής κρύσταλλο (ένα παχύ άτομο) του άνθρακα έχει δακτυλικών αποτυπωμάτων μια μοναδική ηλεκτρονική δομή, με γραμμική διασπορά κοντά στο επίπεδο Fermi. Μεταφορείς στο γραφένιο περιγράφονται καλύτερα ως άμαζα φερμιόνια Dirac, που έχουν ως αποτέλεσμα νέα φαινόμενα.